Psoriasis op de hoofdhuid

Disclaimer – Solivin is geen geneesmiddel en is niet bedoeld om huidaandoeningen te voorkomen of te genezen. Resultaten kunnen per persoon verschillen.

Met enige regelmaat krijgen we de vraag of Solivin ook geschikt is om op de hoofdhuid te gebruiken. Het antwoord is ja, hoewel het aanbrengen (met wat assistentie) wellicht iets meer tijd en moeite kost dan op andere delen van het lichaam. Vandaar een uitleg hoe psoriasis op de hoofdhuid het beste te behandelen is (uit eigen ervaringen):

De hoofdhuid en haren wassen

Wij hebben ondervonden dat reguliere (zeep)shampoo’s een negatief effect lijken te hebben op de psoriasis. Er zijn talloze zeeploze shampoo’s, maar wij hebben bijzonder goede ervaringen met Zarqa Shampoo. Deze is niet alleen zeepvrij, maar is op basis van Dode Zeezout en mineralen, en helpt bij schilfers, roos, psoriasis en eczeem. Twee vliegen in één klap dus.

 1. Was het haar en hoofdhuid goed met Zarqa Shampoo*. Zorg dat alle gel/wax/etc. eruit is.
 2. Spoel de shampoo uit
 3. Was het haar en hoofdhuid opnieuw met Zarqa Shampoo, laat het nu een minuut of 5 á 10 minuten intrekken
 4. Spoel de shampoo opnieuw uit; de psoriasisplekken moeten nu zo schilfervrij mogelijk zijn
 5. Vlak voor je uit de douche stapt doe je nog eenmaal Zarqa Shampoo in het haar
 6. Vouw een handdoek om het haar en laat de laatste shampoo intrekken, deze keer spoel je het niet meer uit

* Indien je erg vettige spullen voor je haar gebruikt kan het nodig zijn reguliere zeepshampoo voor de eerste stap te gebruiken. Gebruik zo min mogelijk en was en spoel het zo snel mogelijk uit.

Zarqa Shampoo en andere producten die het gebruik van Solivin ondersteunen zijn nu ook via ons te bestellen in onze webshop.

Solivin aanbrengen

Solivin ruikt (kan verschillen per tube) en vlekt erg. De geur lijkt wat meer op te vallen wanneer het op de hoofdhuid gebruikt wordt, dus we raden aan dit voornamelijk ’s nachts aan te brengen, of in huiselijke sfeer. Het aanbrengen van Solivin op de hoofdhuid vergt iets meer energie dan op het lichaam, hier is hoe wij daarmee omgaan:

 1. Was het haar goed (het liefst zoals hierboven beschreven)
 2. Bij voorkeur is het haar nog een klein beetje nat of vochtig

Indien je het zelf doet: Zet de tube tegen de hoofdhuid en beweeg in grote lijnen over de aangetaste plekken, terwijl je zachtjes in de tube knijpt. Dit vergt een klein beetje ervaring om ervoor te zorgen dat je niet per ongeluk heel veel Solivin gebruikt. Wanneer de hoofdhuid nog wat nat is van het wassen ‘voel’ je wanneer er daadwerkelijk Solivin uit de tube komt. Na een aantal keer krijg je er handigheid in en leer je hoe je de juiste hoeveelheid kunt aanbrengen. Wrijf hierna met de vingers de Solivin uit over de hoofdhuid.

Indien iemand anders het voor je doet: Een mogelijkheid is bovenstaande manier. Een tweede manier is de crème via de vingers op de hoofdhuid aanbrengen. Deze manier gebruikt uiteindelijk waarschijnlijk iets minder Solivin.

Vlekken

Vlekken zijn lastig te voorkomen, en nog lastiger uit te wassen. Daarom hier wat tips om daar niet meer naar om te hoeven kijken:

 • Bij nachtelijk gebruik de voorkeur geven aan donker/zwart beddengoed, maar zeker een (oud) donker kussensloop,
 • Om het kussen zo schoon mogelijk te houden is het raadzaam meerdere (zwarte) kussenslopen over elkaar te gebruiken,
 • Zowel het kussen als kussensloop zeer regelmatig goed wassen,
 • Bij Solivin gebruik op het lichaam zijn zwarte hemdjes/tshirts/pyjama’s een goede oplossing

Andere tips, ervaringen en vragen horen we graag van jullie, en mogen in de comments gedeeld worden.

5 reacties

 1. Johnny van der Mooren schreef:

  Jammer dat we hier geen foto kunnen plaatsten.
  Na ruim 20 jaar van alles geprobeerd te hebben van hormonen tot methotrexaaten toe is het bij mij nooit verdwenen. ik werd toen getipt dat ik solivin eens moest proberen.. ik heb letterlijk 3 keer gesmeerd met solivin en het is gewoon weg. geen koeken meer van 4mm dik. echt super dit. Aanrader dus!

  Ps:.. Ik klink nu net als n tell-seller..

 2. P D schreef:

  Na 1 week van de jeuk en schilfers af.
  Na 1 maand zichtbare verbetering.
  In het begin heb ik 2 x daags gesmeerd en nu 1 x daags.
  En die vlekken die gaan er wel uit met de was.
  Geweldig goede tube.

 3. m. jansen schreef:

  Voor s’nachts leg ik een donkere oude hand doek over het kussen dat beschermd vrij goed
  en het blijft op goed leggen na 2 tot 3 keer gebruik uit wassen en het is weer schoon.

 4. CMvan Zoest schreef:

  Ls. Ik bestelde (ooit) 2 tubes Katalin en nu ben ik van mijn psoriasis AF!!!! Ik ben zo gelukkig.
  2 Ellebogen en 2 handpalmen schoon. Ik kan mijn eigen brood weer kneden en zonder handschoenen onder de mensen. Dank, dank daarvoor, groet Cora

 5. Anita schreef:

  Ik laat mijn man de nacht voordat ik mijn haar wil wassen Solivin aanbrengen op mijn hoofdhuid zodat het een nacht kan intrekken. De volgende ochtend was ik mijn haar 2x met Zarqa (daarna nog de conditioneer). Ik was mijn haar om de 3 dagen. Ik ben sindsdien vrijwel psoriasisvrij op mijn hoofdhuid!

Ontdek of Solivin ook voor jou werkt


Bestel direct

Disclaimer: Solivin is geen geneesmiddel en is niet bedoeld om huidziektes en huidaandoeningen te voorkomen of te genezen. Specifiek genoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden en kunnen per persoon verschillen. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts of dermatoloog.