Psoriasisvrij de zomer in

psoriasisvrij de zomer in

Disclaimer – Solivin is geen geneesmiddel en is niet bedoeld om huidaandoeningen te voorkomen of te genezen. Resultaten kunnen per persoon verschillen.

Voor het eerst bijna 100% Psoriasis-vrij de zomer ingegaan terwijl ik Solivin gebruik. December, januari, februari zijn voor mij de maanden waarbij mijn Psoriasis altijd sterk verergert, zo ook afgelopen winter.

Natuurlijk waren er wel jaren verbeteringen door een Puva behandeling, zalfjes en urenlang in mijn tuin in de zon zitten, niks doen en dat op doktersadvies…heerlijk. Als het meezat kon ik aan het eind van een zomer mijn lange broek tot boven mijn knieën opkoppelen om op het strand nog even door de branding te lopen zonder me opgelaten te voelen. Helaas werden die verbeteringen iedere keer teniet gedaan met de wintermaanden in het zicht. De afgelopen jaren zag ik als ik een goed jaar achter de rug had rond de wintermaanden op mijn benen kleine 2 tot 5 mm grote stippeltjes opkomen, die in rap tempo uitgroeiden tot grote hardnekkige psoriasisplekken. Met geluk bleef het bij mijn benen en ellebogen, in slechte jaren over grote delen van mijn lijf.

Er bestaat nog steeds geen geneesmiddel tegen Psoriasis en dat is Solivin zeker ook niet, maar voor mij tot nu toe het beste middel dat de symptomen aanpakt. Dit jaar was ik erg benieuwd hoe de wintermaanden effect zou hebben op mijn Psoriasis nu ik al maanden nagenoeg vrij was van Psoriasis door het gebruik van Solivin. Rond januari kwamen opnieuw kleine plekjes op mijn benen die ik 1 x per dag insmeerde met Solivin. Ik ben erg nonchalant (lees gemakzuchtig) wat betreft het op tijd innemen van medicijnen of in dit geval twee maal daags smeren, maar op vier kleine plekken na is het me gelukt mijn huid vrij te houden van Psoriasis.

Ik heb zin in de zomer. De volgende stap is afvallen. Ik heb geen excuus meer dat ik toch niet in een rok kan lopen door de Psoriasis. Dacht ik vroeger dat kilo’s gemakkelijker kwijt waren te raken dan dat ik van mijn psoriasis afkwam, moet ik nu bekennen dat ik nu met hardnekkige kilo’s meer moeite heb. Iemand nog tips, behalve minder eten?

Ik wens iedereen een heerlijke, zonnige zomer, vrij van Psoriasis.

Anna Oudshoorn

Dit vind je misschien ook leuk...

Ontdek of Solivin ook voor jou werkt


Bestel direct

Disclaimer: Solivin is geen geneesmiddel en is niet bedoeld om huidziektes en huidaandoeningen te voorkomen of te genezen. Specifiek genoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden en kunnen per persoon verschillen. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts of dermatoloog.